Jayant Chote

Wegrace motorcoureur

Wegrace coureur met ervaring vanaf zijn 5e jaar. Opstap op de minibike met een vermogen van 6 pk. Gegroeid tot het huidige vermogen en grote MotoGP circuits op een 250cc met een vermogen van ruim 30 pk.

Profiel

Wie ben ik . . .

Jayant Chote

Geboren: 24 december 2007 te Utrecht
Woonplaats: De Meern
Rider’s ID: Jay “Jack” Rabbit, ofwel JayRabbit
Race nummer: #24
Race overall: Giuseppe
Race nummer: #24
Raceoverall: Giuseppe
Helm: LS2 FF323 – Arrow C Evo Indy

Eigenschappen: Gedreven, Vastberaden en Fair

Mijn verhaal

Op 5-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met de beginselen van de wegracesport. Mijn eerste twee jaren heb ik vooral aftastend en oefenend op de trainingsmotor doorgebracht.

Het jaar daarop en op 7-jarige leeftijd heb ik als voorbereidingsjaar getraind in competitieverband. Dit heeft mij aan het eind van de officiële raceseizoen tot een hele mooie 6e plek gebracht op een lijst van 17 deelnemers.

Vanaf mijn 8ste jaar (seizoen 2016) begon ik te strijden voor podiumplekken. Hoe ik dit wil bereiken? Met de volgende eigenschappen:
– Gedreven
– Vastberaden
– Gevoel

Mijn ‘hele’ leven is een race. Op school, thuis en op het circuit. Nergens voel ik me meer thuis dan op mijn motor op de baan. Hier voel ik me vrij en kan ik doen waar ik goed in ben; zo hard en zo relaxed met de vaart door de bochten richting de geblokte vlag.

Op de baan is het mijn race en daar ben ik meester en vrij. Niets anders dan de wind en de scherpte van elke bocht dat mij in mijn vaart zal verminderen…

Zo zie ik elke race, steeds en steeds weer.

Het uiteindelijke doel is om de MotoGP te rijden en strijden om de zege. Het is nog een lange weg te gaan en ik zie het als mijn persoonlijke avontuur, bijgestaan door mijn familie, sponsoren, vrienden en fans.

Toen & Nu

Jaar 2013; eerste motormomentJaar 2021; inmiddels MotoGP circuit ervaring

Kalender

Voor seizoen 2022 vindt U hier de data.